Τραγανά κριτσίνια με γραβιέρα ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ
Υλικά
-60γρ γραβιέρα ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ τριμμένη
-λίγο πιπέρι
-1/2 κγ σκόρδο σε σκόνη
-1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
– 1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°
- Σε ένα μικρό μπώλ ανακατεύουμε την γραβιέρα, το πιπέρι και το σκόρδο.
- Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας.
- Με ένα πινέλο περνάμε τα φύλλα με το ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε το κάθε φύλλο με το ¼ από το μείγμα με το τυρί.
- Το πιέζουμε λίγο πάνω στο φύλλο, γυρνάμε και επαναλαμβάνουμε.
- Κόβουμε σε λωρίδες πάχους 2 εκατοστών περίπου και τις στρίβουμε.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τυροκομείο ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ
2ο χιλιόμετρο Μοιρών – Πόμπιας
28920 29990
6937 126327