Νότια Κρήτη

Τραγανά κριτσίνια με γραβιέρα ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ

Τραγανά κριτσίνια με γραβιέρα ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ

A-
A+
09/10/2018 | 13:39

Υλικά

-60γρ γραβιέρα ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ τριμμένη

-λίγο πιπέρι

-1/2 κγ σκόρδο σε σκόνη

-1 πακέτο φύλλα σφολιάτας

– 1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°
  2. Σε ένα μικρό μπώλ ανακατεύουμε την γραβιέρα, το πιπέρι και το σκόρδο.
  3. Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας.
  4. Με ένα πινέλο περνάμε τα φύλλα με το ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε το κάθε φύλλο με το ¼ από το μείγμα με το τυρί.
  5. Το πιέζουμε λίγο πάνω στο φύλλο, γυρνάμε και επαναλαμβάνουμε.
  6. Κόβουμε σε λωρίδες πάχους 2 εκατοστών περίπου και τις στρίβουμε.
  7. Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

Τυροκομείο ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ

2ο χιλιόμετρο Μοιρών – Πόμπιας

28920 29990

6937 126327