Γυναίκα
Τρίγωνα Πανοράματος…σιροπιαστά και λαχταριστά
Σιροπιαστά και λαχταριστά τρίγωνα πανοράματος. Μια εξαιρετική συνταγή με καλοψημένο τραγανό φύλο και πλούσια ζουμερή κρέμα που δύσκολα αντιστέκεσαι , να σταματήσεις μόνο σε ένα.. Θέλουν βέβαια το χρόνο τους, για αυτό επιλέγω την προηγούμενη ημέρα να ψήσω τα τρίγωνα και την επομένη να τα σιροπιάσω και να τα γεμίσω με την κρέμα τους. Πάμε λοιπόν να τα φτιάξουμε για τους αγαπημένους μας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
500 γραμ. ζάχαρη
400 γραμ. νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1 λίτρο γάλα
250 γρ. ζάχαρη
200 αλεύρι
2 κρόκους
2 βανίλιες
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
200 γρ βούτυρο λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 500ml γάλα να πάρουν μια βράση. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη, το υπόλοιπο γάλα, τις βανίλιες ,το αλεύρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε με την κουτάλα λίγο γάλα από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μείγμα ,και στην συνέχεια ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μεμβράνη (προσέχουμε να εφάπτεται η μεμβράνη πάνω στην κρέμα ώστε να αποφύγουμε να μας κάνει κρούστα). Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζουμε τα φύλλα μπροστά μας με την μικρή μεριά προς εμάς και τα κόβουμε σε τρεις κάθετες λωρίδες. Βάζουμε όλες τις λωρίδες την μια πάνω στην άλλη. Στην συνέχεια παίρνουμε δυο φύλλα από τις λωρίδες τις βουτυρώνουμε και διπλώνουμε σαν να φτιάχνουμε τρίγωνο πιτάκι, με ένα μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο στην μέση, σε δύο μικρότερα ορθογώνια τριγωνάκια. Ανοίγουμε το καθένα σαν ένα χωνάκι παγωτό και τοποθετούμε μέσα ένα μπαλάκι από λαδόκολλα ,τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 25′. Αφερούμε τα μπαλάκια λαδόκολλας και τα σιροπιάζουμε. Αφού κρυώσουν τα γεμίζουμε με την κρέμα και τα διακοσμούμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο. Τα τριγωνάκια πανοράματος είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!
Πηγή: bybus.gr