Συνταγές
Τυρόπιτα με κρέμα μπεσαμέλ
Φτιάξτε πανεύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα με κρέμα μπεσαμέλ και γιαούρτι. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει!
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
Για την μπεσαμέλ:
- 700 γρ. γάλα
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.σ. κόρν φλάουρ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό
- 1/2 κούπα τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 6 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κούπα τυρί φέτα θρυμματισμένη
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 3 φέτες μπέικον σε κομματάκια
- Λευκό σουσάμι
- Μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
- Αρχικά ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα για να μπορούμε να την ανοίξουμε.
- Για να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ χρειαζόμαστε μία μεγάλη κατσαρόλα. Θα τη βάλουμε στη φωτιά, θα προσθέσουμε το βούτυρο να λιώσει λίγο, το γάλα μέσα εκεί και κατόπιν το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Όταν τη δούμε να έχει δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα (να μη μας κόψει το αυγό) κατόπιν προσθέτουμε και το μπέικιν και το κεφαλοτύρι.
- Στη συνέχεια μέσα στην μπεσαμέλ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το τυρί φέτα, το αυγό, το μπέικον, τον άνηθο και τα ανακατεύουμε. Κατόπιν σε ένα στρογγυλό ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί (ή ό,τι βολεύει), στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και στρώνουμε και το άλλο φύλλο από πάνω και κλείνουμε τη γέμιση.
- Χαράσσουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι και λίγο νερό. Την ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς κελσίου για 50 λεπτά μέχρι να τη δούμε να πάρει χρώμα.
