Vegan ομελέτα
Υπέροχη ομελέτα χωρίς αυγά για όσους ακολουθούν ένα διαφορετικό τρόπο διατροφής.
Συστατικά
150 γρ. ρεβιθάλευρο
200 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
2 μέτριες ντομάτες
40 γρ. ελαιόλαδο
3 μέτριες πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες
100 γρ. ντοματίνια, για το σερβίρισμα
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ρεβιθάλευρο με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Αφαιρούμε τα σπόρια και τα υγρά από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τα προσθέτουμε στο χυλό.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε ακαθόριστα κομμάτια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
- Αδειάζουμε τον χυλό στο τηγάνι καλύπτοντας τις πατάτες.
- Αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Με ένα καπάκι κατσαρόλας αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και διακοσμούμε πάνω από την ομελέτα.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
(Από τη σελίδα μαγειρικής akispetretzikis.com ο οποίος ευχαριστεί πολύ το μέλος Αγάπη Κυδωνάκη για τη συνταγή!)