Συνταγές

Χόντρος με καλοκαιρινά λαχανικά και χοχλιούς

Χόντρος με καλοκαιρινά λαχανικά και χοχλιούς

A-
A+
26/08/2017 | 12:16

Υλικά:

1 κούπα  χόντρο (σιτάρι χοντροαλεσμένο)

¾ κούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 μελιτζάνα μέτρια

1 κολοκύθι μέτριο

1 πιπεριά μέτρια

1 πατάτα μέτρια

1 μεγάλη ντομάτα

Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

30 χοχλιούς

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα λαχανικά εκτός από το κρεμμύδι και την ντομάτα σε κύβους.

Βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι κομμένο σε καρεδάκια σε κατσαρόλα
και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα γυρίζουμε με ένα κουτάλι να «λαδωθούν». Προσθέτουμε μισή κούπα νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε και την ντομάτα τριμμένη και όταν ξαναρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε 3 κούπες νερό και λίγο αλάτι.

Μόλις αρχίζει να βράζει ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα μας, προσθέτουμε τον χόντρο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία. Το  σιτάρι θέλει περίπου μισή ώρα να γίνει, πολλές φορές και 40 λεπτά ανάλογα με την ποιότητά του. Έτσι πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό, κατά προτίμηση ζεστό για να μη σταματήσει ο βρασμός.

Όταν είναι έτοιμο (πρέπει να έχει λίγο ζουμάκι) αποσύρουμε
την κατσαρόλα από το μάτι, τη σκεπάζουμε με πετσέτα για ένα δεκάλεπτο ώστε να τραβήξει το φαγητό μας τα υγρά του και σερβίρουμε.