Χταπόδι σαλάτα με μαυρομάτικα
Νηστίσιμο πιάτο με όλη τη νοστιμιά της θάλασσας!
Υλικά Συνταγής
2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
1 μικρό χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. κόκκινο ξίδι
4-5 κόκκοι πιπέρι
2 καρδιές μαρουλιού
1 ξερό κρεμμύδι μικρό κομμένο σε δαχτυλίδια
4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
2-3 ραπανάκια για γαρνίρισμα
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χταπόδι με το λάδι, το πιπέρι, το κρασί και το ξίδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκιές.
- Βάζουμε σε μια πιατέλα το μαρούλι χοντροκομμένο. Ρίχνουμε από πάνω τα φασόλια, τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού, τα ραπανάκια κομμένα σε φέτες και τα αγγουράκια.
- Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το μαϊντανό και την περιχύνουμε με το ζουμάκι μέσα στο οποίο έβρασε το χταπόδι.