Νότια Κρήτη

Παρουσιάζονται οι Μέλαμπες στις “Ημέρες τουρισμού 2018”

Παρουσιάζονται οι Μέλαμπες στις “Ημέρες τουρισμού 2018”

Ομιλητής: Αντώνης Τσουρδαλάκης – Εκπαιδευτικός – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγίου Βασιλείου

A-
A+
16/04/2018 | 10:57

Με τις εγγραφές να έχουν ξεπεράσει τις 200 μέσα σε 2 μόλις ημέρες από την έναρξή τους, ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την δράση «Ημέρες Τουρισμού» 2018 από τον Δήμο Κισάμου.
Οι εγγραφές θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 19/04/2018 και ώρα 15:00. Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για την συμμετοχή στα επιμορφωτικά δωρεάν σεμινάρια και δεν θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής χωρίς να έχει προηγηθεί εγγραφή. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί φάκελος συμμετέχοντα και βεβαίωση παρακολούθησης.
Υπενθυμίζεται ότι οι τρόποι εγγραφής στα σεμινάρια είναι οι εξής:
Μπαίνοντας στην πλατφόρμα εγγραφών (www.daysontourism.gr) και πατώντας εγγραφή. Μπορείτε επίσης μέσω της σελίδας να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων.
Στην γραμματεία του Δήμου Κισάμου σε εργάσιμες ημέρες και ώρες και τηλεφωνικά στο 2822340200.
Επικοινωνώντας με το Κέντρο Κοινότητας Κισάμου στα τηλέφωνα 2822031989 και 2822083105 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 και ώρα 20:30 στο Τσατσαρωνάκειο πολιτιστικό πολύκεντρο στην Κίσαμο. Στην τελετή έναρξης θα υπάρξει παρουσίαση του χωριού Μέλαμπες του Δήμου Αγίου Βασιλείου, που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων. Θα γίνει παρουσίαση της προσπάθειας της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και αναλυτικά:
– Λόγοι που δημιούργησαν την αναγκαιότητα,
– Αξιοποίηση ιστορικού, λαογραφικού, φυσικού, περιβαλλοντικού πλούτου,
– Υποδομές, δράσεις που έχουν υλοποιηθεί,
– Αποτελέσματα.
Ομιλητής: Αντώνης Τσουρδαλάκης – Εκπαιδευτικός – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγίου Βασιλείου.
Οι Μέλαμπες είναι ένα από τα 26 χωριά του Δήμου Αγίου Βασιλείου, με 500 περίπου μόνιμους κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Τι τους οδήγησε στον τουρισμό, πως οργανώθηκε η τοπική κοινωνία, ποιες υποδομές δημιουργήθηκαν, τι δράσεις υλοποιήθηκαν, ποιος είναι ο σχεδιασμός και ποια τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα.
Οι «Ημέρες τουρισμού» διοργανώνονται για πρώτη χρονιά από τον Δήμο Κισάμου, με την υποστήριξη της Ι.Μ. Κισάμου & Σελίνου και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή ενότητα Χανίων, της ένωσης ξενοδόχων Νομού Χανίων, του εμπορικού & βιομηχανικού επιμελητηρίου Χανίων, του νέου εμπορικού συλλόγου Κισάμου και της ένωσης ιδιοκτητών τουριστικών μονάδων Κισάμου.

Read more: http://sadentrepese.blogspot.com/#ixzz5CotS7QP1

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.