Νότια Κρήτη

Tριήμερο γιορτής για την αγροτική Ιεράπετρα – Η 2η AgroExpo άνοιξε τις πόρτες της

Tριήμερο γιορτής για την αγροτική Ιεράπετρα – Η 2η AgroExpo άνοιξε τις πόρτες της

2η αγροτική έκθεση AgroExpo στην Ιεράπετρα.

A-
A+
27/05/2017 | 11:08

Με την παρουσία πλήθους κόσμου που επισκεπτόταν τα περίπτερα από νωρίς εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής η 2η αγροτική έκθεση AgroExpo στην Ιεράπετρα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας και την παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη.

Σε μια έκθεση σημαντικά αναβαθμισμένη οργανωτικά σε σχέση με την περυσινή και σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος, οι σχεδόν 70 εκθέτες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Η σημασία της έκθεσης τόσο για την αγροτική ανάπτυξη της Ιεράπετρας αλλά και της υπόλοιπης Κρήτης τονίστηκε στις σύντομες ομιλίες που έγιναν μετά από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, του βουλετή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, του Δημάρχου Ιεράπετρας και τον Διευθυντή Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank.

Μετά το τέλος της ομιλίας του Γ. Τσιρώνη 2-3 πολίτες αποδοκίμασαν τον Υπουργό χωρίς να προκληθεί κάτι ιδιαίτερο, ενώ απ΄τις ομιλίες ξεχώρισε το σχόλιο του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ που αναφέρθηκε στην Ιεράπετρα και το Λασίθι ως την Καλιφόρνια της Ελλάδας, την πολιτεία που τροφοδοτεί σε μεγάλο βαθμό τις ΗΠΑ, καλώντας το κράτος να στηρίξει τους παραγωγούς. Από την πλευρά του Δημάρχου Ιεράπετρας τονίστηκε για άλλη μια φορά πως θα γίνει προσπάθεια ώστε η επόμενη έκθεση σε δύο χρόνια να γίνει στο δικό της στεγασμένο χώρο, αφού το Μισεδάκειο ήδη από χθες αποδείχθηκε μικρό.

Στην έκθεση βρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι φορέων από όλη την Κρήτη και μαζί με τους περίπου 800 επισκέπτες που πέρασαν κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα περίπερα να μιλήσουν με τους εκθέτες και να δουν από κοντά πλήθος από καινοτόμα αγροτικά προϊόντα, εφόδια κλπ τα οποία παρουσιάζονται χωρισμένα σε 4 ζώνες.

H έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή και περιλαμβάνει μια σειρά από ομιλίες και παράλληλες εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 16:00 το απόγευμα μέχρι τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή οι πόρτες θα ανοίξουν στις 10:30 το πρωί μέχρι και τις 21:30 το βράδυ.

Πηγή: radiolasithi.gr