Αγροτικά

Διήμερο συνέδριο στον Προφήτη Ηλία για την αμπελοκαλλιέργεια

Διήμερο συνέδριο στον Προφήτη Ηλία για την αμπελοκαλλιέργεια

Την εκδήλωση διοργάνωσε με επιτυχία η ομάδα Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

A-
A+
10/06/2018 | 13:40

Με τη συμμετοχή των ερευνητών του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και την υποστήριξη της Περιφέρειας διεξήχθη στην Κρήτη το διήμερο συνέδριο για την αμπελοκαλλιέργεια την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουνίου.

Το θέμα το συνεδρίου ήταν: “Η Αμπελοκαλλιέργεια και η ελαιοκαλλιέργεια στην Κρήτη στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής” και πραγματοποιήθηκε στο «Πολύκεντρο» της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους, στον Προφήτη Ηλία Δήμου Ηρακλείου.

Στο συνέδριο παρέστησαν και έκαναν εισηγήσεις ο Υφυπουργός Γεωργίας Βασίλης Κόκκαλης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, καθώς και βουλευτές, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι πολιτικών, παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων.

Τα στελέχη του Οργανισμού ανέπτυξαν ομιλίες πάνω σε δύο θεματικές ενότητες: στην πρώτη για σύγχρονα θέματα φυτοπροστασίας στην καλλιέργεια της αμπέλου και στη δεύτερη για τις ορθές καλλιεργητικές πρακτικές για την προσαρμογή του κρητικού ελαιώνα στην κλιματική αλλαγή. Την εκδήλωση διοργάνωσε με επιτυχία η ομάδα Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου παρακολούθησαν αιρετοί της Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης, αγροτικά στελέχη, παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αμπελουργίας και της ελαιοπαραγωγής, όπως και ειδικοί επιστήμονες απ’ όλη την Κρήτη.