Οικονομία

Μέχρι 17 Ιανουαρίου περιθώριο για ενστάσεις μετά τις πληρωμές στα αγροπεριβαλλοντικά

Μέχρι 17 Ιανουαρίου περιθώριο για ενστάσεις μετά τις πληρωμές στα αγροπεριβαλλοντικά

Από τις 11 έως της 17 Ιανουαρίου του 2019 θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις οι δικαιούχοι.

A-
A+
06/12/2018 | 11:05

Πέντε εργάσιμες ημέρες και συγκεκριμένα από τις 11 έως της 17 Ιανουαρίου του 2019 θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις οι δικαιούχοι των γεοργοπεριβαλλοντικών μέτρων για τις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και αφορούν την απονιτροποίηση, το Κομφούζιο και Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τις πιστώσεις συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ περίπου και για τα τρία μέτρα: «κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής προκαταβολής, και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 17 της ανωτέρω απόφασης, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από τη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 και εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, δηλαδή έως και την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών..

Με την ενδικοφανή προσφυγή οι παραγωγοί δύνανται να προβούν σε υποβολή αντιρρήσεων κατά των ευρημάτων (κωδικών) που έχουν προκύψει κατά την πληρωμή της προκαταβολής τους. Παράλληλα, οφείλουν να κινήσουν τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διόρθωση των δεδομένων στη/στις μηχανογραφική/ές βάση/εις μέσω της/των οποίας/οποίων πραγματοποιείται/ούνται από το ΠΣ οι διασταυρωτικοί έλεγχοι. .

Για τη διευκόλυνσή τους, οι δικαιούχοι μπορούν να συμβουλεύονται το σχετικό εγχειρίδιο χρήσης που υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ «Εγγραφή και Πρόσβαση στις Online εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ».

agronews

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.