Αγροτικά

Πριν το τέλος του έτους έρχονται οι προκηρύξεις για τα ιδιωτικά Leader

Πριν το τέλος του έτους έρχονται οι προκηρύξεις για τα ιδιωτικά Leader

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα προκηρυχτούν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

A-
A+
18/11/2018 | 12:11

Ολοκληρώνονται οι προκηρύξεις και οι αξιολογήσεις των έργων δημόσιου χαρακτήρα και αναμένονται οι επενδύσεις των έργων ιδιωτικού χαρακτήρα των Leader, που μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα προκηρυχτούν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου ΟΤΔ Leader, Μιχάλη Σκορδά.

Ενισχυόμενες παρεμβάσεις θα είναι οι επενδύσεις σε μεταποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων, σε οικοτεχνίες, αγροτουριστικά καταλύματα κ.α. Ο συνολικός προϋπολογισμός των ενισχυόμενων παρεμβάσεων μπορεί να ανέλθει μέχρι 600.000 ευρώ. Για τα έργα τα οποία αφορούν άυλες ενέργειες ο συνολικός προϋπολογισμός δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ για ιδιωτικού χαρακτήρα έργα. Τα ποσοστά ενίσχυσης ιδιωτικών έργων είναι  45 – 65%, ανάλογα με τον κανονισμό στον οποίο εντάσσεται η κάθε υπο-δράση.

agronews

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.