επικαιρότητα

Υπερπολύτιμο το νερό που έπεσε χθες για τους Αγρότες της Μεσαράς!

Υπερπολύτιμο το νερό που έπεσε χθες για τους Αγρότες της Μεσαράς!

Ως θείο Δώρο αντιμετώπισαν την χθεσινή βροχή οι παραγωγοί της Μεσαράς!

A-
A+
14/09/2018 | 13:13

Μπορεί η ένταση της βροχής στις περισσότερες περιοχές της Μεσαράς να μην ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, δεν παύει όμως το νερό που έπεσε να βοηθάει σε πολλές εκφάνσεις των αγροτικών δραστηριοτήτων.

Το διψασμένο χώμα της Μεσαράς ξεδίψασε, και αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα τους Παραγωγούς της περιοχής οι οποίοι την αντιμετώπισαν ως “θείο δώρο”.

Όσον αφορά την Ελιά, η ένταση του νερού μπορεί να μην ήταν καταρρακτώδης, όμως και μόνο που “βράχηκαν” τα ελαιόδενδρα αποτελεί ένα θετικό στοιχείο.

Οι ειδικοί ωστόσο αναφέρουν ότι οι παραγωγοί δεν πρέπει να αρκεστούν σε αυτό το νερό, αλλά να συνεχίσουν να ποτίζουν τα ελαιόδενδρα τους κανονικά.

Παράλληλα, η χθεσινή βροχή άνοιξε τον δρόμο για την καλλιέργεια των εποχικών ειδών.

Τέλος, θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα ο δάκος, καθώς η εποχή αυτή χαρακτηρίζεται ως η κατ’εξοχήν εποχή που κάνει την εμφάνιση του και πολλαπλασιάζεται η δράση του, κάτι που του επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Ευχή όλως είναι το χθεσινό “μπουρίνι” να συνεχισθεί και να μην αποδειχθεί μια απλή παρένθεση στην γενικότερη ανομβρία της περιοχής!

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.