Νότια Κρήτη

Η καλύτερη “ατάκα” για τα χρέη του σφαγείου και …τις αμαρτίες!

Η καλύτερη “ατάκα” για τα χρέη του σφαγείου και …τις αμαρτίες!

Δαριβιανάκης Μιχάλης:" Οι αμαρτίες είναι στις εκκλησίες και όχι στις επιχειρήσεις".

A-
A+
06/11/2018 | 10:35

Τον έχουμε θαυμάσει πολλές φορές για την ευθυκρισία του και για τις “ευθείες βολές” του κατά της δημοτικής αρχής, ειδικά όταν υπάρχει λόγος και αφορμή.

Και στην προκειμένη περίπτωση της εκκαθάρισης και λύσης της εταιρίας ΔΕΑΤΕΚ που διαχειρίζεται τα σφαγεία Ασημίου, ο λόγος της αντιπαράθεσης είναι τόσο “βαρύς” όσο και τα 2 εκατομμύρια ευρώ (πάνω- κάτω) χρέος που θα κληθεί να φορτωθεί ο Δήμος της Γόρτυνας και οι δημότες μετά την διάλυση της εταιρίας, καθώς τα χρέη αυτά, τι πιο λογικό δεν θα χαριστούν, ούτε θα παραγραφούν, απλά θα μεταφερθούν και αυτά ως “προίκα” στο Δήμο, επιβαρύνοντας το δημοτικό προϋπολογισμό.

Σαν επιχείρημα ειπώθηκε από τον Πρόεδρο της εταιρίας κ. Σέγκο Κώστα ότι “είναι αμαρτία να κλείσουν τα σφαγεία γιατί είναι βιώσιμα, παρά τα συσσωρευμένα χρέη”.

Και η απάντηση του κ. Δαριβιανάκη που έπεσε ακαριαία σαν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης ήταν ότι “οι αμαρτίες είναι στις εκκλησίες και όχι στις επιχειρήσεις, όπου έχουμε να κάνουμε με χρήματα. Αν είναι βιώσιμα, επομένως, τα σφαγεία πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, αν όχι πρέπει να κλείσουν”!

Αυτό κι αν ήταν απάντηση!