Αυτοδιοίκηση

Ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου καταγγέλλει αυθαιρεσίες στον κόλπο τις Ελούντας

Ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου καταγγέλλει αυθαιρεσίες στον κόλπο τις Ελούντας

Επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

A-
A+
14/06/2018 | 14:18

Για αυθαίρετες παρεμβάσεις από τουριστικό επιχειρηματία στον κόλπο της Ελούντα κάνει λόγο σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός.

Σημειώνει ότι έχει μπαζωθεί η θάλασσα απέναντι από τη νήσο της Σπιναλόγκας, την ώρα που ο δήμος και η Περιφέρεια Κρήτης καταβάλλουν προσπάθεια να αναγνωριστεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Ζερβός αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ. Αναγκάζομαι να αναφερθώ σε σας αφού φαίνεται ότι για το εν θέματι ζήτημα δεν θα ευρεθεί εύκολα και απλά λύση από τις τοπικές αρχές.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία «ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ ΑΕ» υλοποιεί επένδυση στην περιοχή της Ελούντας ανεγείροντας Ξενοδοχείο με βάση τις 106/2007 και 26/2015 οικοδομικές άδειες σε ακίνητο που βρίσκεται ανάντι (δυτικά) του επαρχιακού δρόμου. Το ακίνητο δεν έχει τμήμα κατάντι (ανατολικά) του δρόμου γιατί ο δρόμος ουσιαστικά “άγγιζε” το κύμα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τις αυθαίρετες παρεμβάσεις παρ’ όλες τις παρεμβάσεις της πολιτείας. Κάθε χρόνο και κάτι παραπάνω.
Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα ο επιχειρηματίας έχει αποθρασυνθεί τελείως και παρ’ όλα τα δύο αυτόφωρα στα οποία έχει οδηγηθεί και προφανώς έχει καταδικαστεί, συνεχίζει προκλητικότατα τις εργασίες. Σας επισυνάπτω τα τελευταία κατορθώματα του σε φωτογραφίες.

Σήμερα, πρέπει να έχουν πλέον μπαζωθεί κάποια στρέμματα στον ευαίσθητο περιβαλλοντικά κόλπο της Ελούντας, απέναντι από τη Σπιναλόγκα που ο Δήμος Αγίου Νικολάου και η Περιφέρεια Κρήτης έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ένταξης της στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO.

Οι ενέργειες αυτές υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στη ενταξιακή διαδικασία. Η ατιμωρησία και του εν λόγω επιχειρηματία, αλλά φοβάμαι και το όλο ποινικό μας σύστημα δημιουργεί και καλλιεργεί την ανυπακοή και την αυθαιρεσία.

Σας ζητούμε να παρέμβετε προσωπικώς, διαφορετικά υπάρχει η αίσθηση ότι δεν θα γίνει πάλι τίποτα. Άλλο ένα τετελεσμένο γεγονός θα νομιμοποιηθεί εκ των πραγμάτων.»