Αυτοδιοίκηση

Υιοθεσία αδέσποτων ζώων με πρωτοβουλία του Δήμου Πλατανιά

Υιοθεσία αδέσποτων ζώων με πρωτοβουλία του Δήμου Πλατανιά

Όλα τα ζώα που διατέθηκαν για υιοθεσία ήταν εμβολιασμένα, είχαν στειρωθεί και έφεραν μικροτσίπ.

A-
A+
11/10/2017 | 12:19

Με επιτυχία, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 το πρωί, στο ξενοδοχείο Family Life Creta Paradise by Atlantica στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά πραγματοποιήθηκε η πρώτη υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Πλατανιά, μετά από την ομόφωνη  απόφαση που είχε λάβει η Πενταμελής Επιτροπή του Δήμου, αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Πλατανιά, κ.Νικόλαο Δασκαλάκη, ως Πρόεδρο της Επιτροπής και εκπρόσωπο του Δήμου, την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου “Η Προστασία των Ζώων” και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας,κα Νατάσα Μπομπολάκη, την Πρόεδρο της Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Δράσης κα Μαρία Μαυρομματάκη, την Κτηνίατρο κα Γεωργία Λουφαρδάκη και την Εκπαιδεύτρια κα Μαρία Παϊτάκη.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε το εξαιρετικό ενδιαφέρον των παρευρεθέντων τουριστών αποδεικνύοντας την ευαισθητοποίηση του Δήμου Πλατανιά και των άλλων εμπλεκομένων φορέων , για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα ζώα που δίδονταν για υιοθεσία , έχουν ανευρεθεί εντός ορίων του Δήμου μας, έχουν στειρωθεί, εμβολιαστεί και έχουν λάβει μικροτσίπ με μέριμνα του Δήμου Πλατανιά. Η όλη διαδικασία της υιοθεσίας γίνεται σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία και με την σύνταξη των νομίμων συμβολαίων υιοθεσίας.
Ο Αντιδήμαρχος κ.Νίκος Δασκαλάκης στο τέλος της δράσης,μεταξύ άλλων “ …εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία της δράσης και ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που συνέδραμαν για την επιτυχία της.