Κρήτη

Ένα αλλιώτικο καλοκαιρινό σχολείο

Ένα αλλιώτικο καλοκαιρινό σχολείο

Οικολογικό καλοκαιρινό σχολείο θα ξεκινήσει στο Δήμο Χανίων για παιδιά 6-12 ετών

A-
A+
12/06/2018 | 20:15

Τη λειτουργία ολοήμερου οικολογικού καλοκαιρινού σχολείου, κατά τη θερινή περίοδο, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος Χανίων.

Το σχολείο θα λειτουργήσει σε τρεις περιόδους, διάρκειας τριών εβδομάδων για κάθε περίοδο, και σε αυτό μπορούν να εγγραφούν παιδιά ηλικίας 6- 12 ετών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, η πρώτη περίοδος λειτουργίας του σχολείου είναι 2-20 Ιουλίου, η δεύτερη περίοδος 23 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου και η τρίτη 13 – 31 Αυγούστου.

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος του σχολείου για τα θεωρητικά μαθήματα είναι: υγιεινή διατροφή, διαχείριση απορριμμάτων- ανακύκλωση, παιδική βιβλιοθήκη, επιτραπέζια παιχνίδια – κατασκευές, πρώτες βοήθειες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμα, εκμάθηση κολύμβησης στη θάλασσα, αθλοπαιδιές (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ) και ανάπτυξη βασικών κινητικών δεξιοτήτων, μέσα από δραστηριότητες παιχνιδιού.

Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται στο Δημαρχείο Χανίων, ως εξής:

Την Τετάρτη 27/6/2018, από τις 09.00: Εγγραφές για το Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού.

Την Πέμπτη 28/6/2018, από τις 09.00: Εγγραφές για το Κλειστό στο Καμπάνι, το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας και την Αγ. Μαρίνα.

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της δήλωσης συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Βεβαίωση υγείας του παιδιού από παιδίατρο, που θα αναφέρει ότι: α) το παιδί είναι υγιές, β) έχει γίνει πλήρης εμβολιασμός
  2. Αίτηση συμμετοχής (θα υπάρχει στο χώρο εγγραφών)
  3. Δήλωση του Ν. 1599/86 (θα υπάρχει στο χώρο εγγραφών)
  4. Την πληρωμή.