Αγροτικά

Δεκέμβρη πληρωμή για 2.500 αγρότες που έκοψε ο έλεγχος

Δεκέμβρη πληρωμή για 2.500 αγρότες που έκοψε ο έλεγχος

A-
A+
13/11/2016 | 12:33

«Περί τους 2.500 αγρότες, όσοι δεν πληρούσαν το κριτήριο του ενεργού αγρότη και για όσους δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος από το υπουργείο Οικονομικών, θα τακτοποιηθούν, ούτως ώστε στην επόμενη πληρωμή, που είναι τον επόμενο μήνα να πληρωθούν».

Αυτό απαντά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σε ερώτηση του βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ Κωνσταντίνο Τσιάρα, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει ως το τέλος του χρόνου 1,1 δις ευρώ, το υπόλοιπο της βασικής, την πράσινη ενίσχυση, εκκρεμότητες από τα αγροπεριβαλλοντικά, ενώ θα γίνουν πληρωμές για κάποιες συνδεδεμένες αλλά και κάποιες άλλες πιστώσεις που έχουν καθυστερήσει».

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου αναφέρει τα εξής: «Μιλάμε για 2.500 αγρότες, σε σχέση με τους 690.000 που υπέβαλαν αίτημα για βασική ενίσχυση. Από αυτούς 1.569 δεν πληρούσαν το κριτήριο με βάση αυτών που η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσε. Για τους υπόλοιπους 981 δεν πρόφτασε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες εκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος το υπουργείο Οικονομικών και υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα. Βρισκόμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και σύντομα θα τακτοποιηθούν, ούτως ώστε στην επόμενη πληρωμή, που είναι τον επόμενο μήνα, να πάρουν και οι συγκεκριμένοι αγρότες αυτό που δικαιούνται».

Πηγή: Όσοι δεν πληρούσαν το κριτήριο του ενεργού αγρότη.