Κόσμος

Σοκαριστικές φωτό: Η πραγματική έκταση της καταστροφής στην Παναγία των Παρισίων

Σοκαριστικές φωτό: Η πραγματική έκταση της καταστροφής στην Παναγία των Παρισίων

Η Παναγία των Παρισίων καμένη, από ψηλά.

A-
A+
17/04/2019 | 12:40

Η Γαλλία μετρά τις πληγές της μετά την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων και ολόκληρος ο κόσμος δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει πως ένα από τα πιο διάσημα μνημεία του κόσμου καταστράφηκε.

Εικόνες από τα αποκαίδια σε εσωτερικό και εξωτερικό συγκλονίζουν. Συνεχώς κυκλοφορούν νέες φωτογραφίες από την Παναγία των Παρισίων οι οποίες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, ενώ λεπτομέρειες από το τι συνέβη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η Παναγία των Παρισίων από ψηλά. Οι ζημιές στο κτίριο μία ημέρα μετά.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού αποκάλυψε πως οι πυροσβέστες έψαχναν για 23 λεπτά να βρουν την εστία της φωτιάς. Οταν τη βρήκαν ήταν ήδη αργά και η κόλαση είχε ξεκινήσει.

Αυτό που απέμεινε είναι συντρίμμια και στάχτες, με την υπόσχεση του Εμανουέλ Μακρόν πως η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί μέσα σε πέντε χρόνια και θα γίνει «πιο ωραία».

Κοντινή φωτογραφία από την Παναγία των Παρισίων από ψηλά.

Σε βίντεο από drone του RT αποκαλύπτεται η καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων, η οποία έχει μαυρίσει από τη φωτιά. «Ματωμένη» και ασταθής, αλλά ζει, λένε οι Γάλλοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της μάχης με τις φλόγες τραγουδούσαν το «Ave Maria» για τη σωτηρία του καθεδρικού ναού.

Εξίσου αποκαλυπτικό είναι και το 3d βίντεο που ακολουθεί και στο οποίο αποτυπώνεται το πλήρες μέγεθος της καταστροφής:

iefimerida.gr