Νότια Κρήτη

Άσκοποι πυροβολισμοί πριν από λίγο στο Ασήμι

Άσκοποι πυροβολισμοί πριν από λίγο στο Ασήμι

Οδηγός διερχόμενου αγροτικού πυροβόλησε στον αέρα σε κεντρικότατο σημείο και έγινε καπνός.

A-
A+
24/07/2017 | 23:09

Αναστάτωση προκλήθηκε στο κέντρο του Ασημίου πριν από μια περίπου ώρα, καθώς σε ώρα αιχμής και ενώ τα καταστήματα και οι κεντρικές καφετέριες ήταν γεμάτες με κόσμο έπεσαν δύο άσκοποι πυροβολισμοί από αγροτικό αυτοκίνητο που στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με ταχύτητα.

Συγκεκριμένα το περιστατικό έλαβε χώρα στις 9.30 απόψε το βράδυ, όταν διερχόμενο αγροτικό 4Χ4 αυτοκίνητο με σκούρα τζάμια, σταμάτησε σε κεντρικό σημείο και μετά από ολιγόλεπτη συζήτηση που είχε με τον οδηγό άλλου διερχόμενου αγροτικού αυτοκινήτου έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε στον αέρα δύο φορές.

Από τους πυροβολισμούς προκλήθηκε αναστάτωση με τους θαμώνες να πετάγονται έξω από τις καφετέριες και τα καταστήματα για να δουν τι έχει συμβεί. Εν τω μεταξύ οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων ανέπτυξαν ταχύτητα και έγιναν “καπνός”.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία του ΑΤ Πύργου με τον Διοικητή να σπεύδει στο Ασήμι και λίγα λεπτά μετά έφτασε και το αυτοκίνητο της περιπολίας με άνδρες  των ΤΑΕ.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο δράστης του περιστατικού δεν προέρχεται από την περιοχή αλλά από χωριό του όμορου Δήμου Φαιστού, ο οποίος μάλιστα και στο παρελθόν είχε εμπλοκή σε παρόμοια περιστατικά.

Οι άνδρες της Αστυνομίας ερευνούν εξονυχιστικά αυτή την ώρα την περιοχή, ώστε να βρουν τους κάλυκες του πυροβόλου όπλου, ενώ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη του συμβάντος.

Μιλώντας στο “apopsilive.gr” ο Πρόεδρος του Ασημίου Γιώργος Βσιλάκης καταδίκασε το περιστατικό και όπως είπε ανάλογες ενέργειες και συμπεριφορές, που γίνονται είτε άσκοπα “για πλάκα”, είτε για την επίλυση διαφορών, μόνο αμαυρώνουν την εικόνα της τοπικής κοινωνίας, καθώς τις περισσότερες φορές οι εμπλεκόμενοι δεν προέρχονται από το Ασήμι, αλλά λόγω της γεωγραφικής του θέσης στο κέντρο της Ανατολικής Μεσαράς και λόγω του ότι είναι πολυσύχναστο μέρος με εμπορική κίνηση και πολλά καταστήματα το επιλέγουν, δυστυχώς, ως χώρο συνάντησης.