Κρήτη

Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το αεροδρόμιο οι ταξιτζήδες

Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το αεροδρόμιο οι ταξιτζήδες

Σε 24ωρη απεργία κατέβηκαν σήμερα οι αυτοκινητιστές ταξί σε διάφορες περιοχές της χώρας

A-
A+
13/06/2018 | 16:05

Σε 24ωρη απεργία κατέβηκαν σήμερα οι αυτοκινητιστές ταξί σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων στο Ηράκλειο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με καθολική συμμετοχή διαμαρτυρήθηκαν έξω από το αεροδρόμιο  “Νίκος Καζαντζάκης” για την «κλοπή του μεταφορικού έργου».

Σε δηλώσεις τους, οι συγκεντρωμένοι στο αεροδρόμιο επεσήμαναν ότι το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται τα παίρνει όλα από τον κλάδο καθώς : «Απελευθερώνει πλήρως το τρίωρο και δίνει το δικαίωμα στα ΙΧ να γίνουν ταξί».

Παράλληλα και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου εκφράζει τη συμπαράστασή της στην απεργία των Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Ηρακλείου.
«Η κατάργηση της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό, θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή των επαγγελματιών ιδιοκτητών ταξί.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αφαιρέσει από το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί αύριο, τη διάταξη-ταφόπλακα που αφορά τις οδικές μεταφορές», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ενώ, αύριο το Σωματείο Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί Χανίων αποφάσισε τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί, Ηλία Καραπατάκη η απεργία θα είναι 24ωρη – επαναλαμβανόμενη και θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Πέμπτης. Όπως δήλωσε ο κ. Καραπατάκης οι αυτοκινητιστές των Χανίων δηλώνουν τη συμπαράσταση τους στους συναδέλφους άλλων περιοχών της χώρας που από σήμερα έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα πραγματοποιούνται δρομολόγια για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς όπως δήλωσε ο κ Καραπατάκης «τα δύο κέντρα ραδιοταξί θα είναι σε επιφυλακή για την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών που αφορούν κυρίως θέματα υγείας». Κανονικά θα λειτουργεί το Λευκό Ταξί που μεταφέρει πολίτες με κινητικά προβλήματα.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.