Αυτοδιοίκηση

“Δίκαιες αποζημιώσεις” για τις απαλλοτριώσεις στο Καστέλι ζητά ο Δήμαρχος

“Δίκαιες αποζημιώσεις” για τις απαλλοτριώσεις στο Καστέλι ζητά ο Δήμαρχος

Στις 30 Απριλίου έρχεται στην Κρήτη ο Σπίρτζης για να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα του έργου.

A-
A+
17/04/2018 | 10:34

Σήμερα εξετάζονται στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οι πρώτες τιμές απαλλοτριώσεων για τις εκτάσεις του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Κι ενώ ο υπουργός κ. Σπίρτζης έρχεται στις 30 Απριλίου στην Κρήτη για να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα του έργου, κάτοικοι και φορείς της περιοχής εκφράζουν επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να δοθούν οι αποζημιώσεις για τις εκτάσεις που θα απαλλοτριωθούν προκειμένου να κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο.

Ήδη σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης έκανε παρέμβαση στο θέμα, λέγοντας ότι χρειάζονται δίκαιες αποζημιώσεις και ζήτησε η σημερινή διαδικασία “να μην προχωρήσει σύμφωνα με το Άρθρο 7Α, αλλά να αναμένουν τον καθορισμό της τιμής μονάδος από το Εφετείο, που ελπίζουμε να γίνει άμεσα.”
“Ο Δήμος μας έχει επιλεγεί για να φιλοξενήσει στην περιοχή του το Νέο Αεροδρόμιο Καστελλίου, ένα έργο που θα επηρεάσει και θα επαναπροσδιορίσει τα μέχρι τώρα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα ολόκληρης της περιοχής,όπως συμβαίνει εξάλλου από την κατασκευή κάθε μεγάλου έργου”, όπως είπε.
“Η άμεση επίπτωση με το ξεκίνημα της κατασκευής του, θα είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι των όμορων χωριών (Αρχάγγελος, Ευαγγελισμός, Ρουσοχώρια), χάνουν το σύνολο σχεδόν της περιουσίας τους και σε κάθε περίπτωση πρακτικά μένουν ακτήμονες στον ίδιο τους τον τόπο. Έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, πιστεύουμε και ελπίζουμε σε μια απόφαση για δίκαιες αποζημιώσεις για να μπορούν, οι συμπολίτες μας που θα χάσουν την περιουσία τους να την αντικαταστήσουν. Ζητούμε επιπλέον να μην προχωρήσει η διαδικασία της απαλλοτρίωσης σύμφωνα με το Άρθρο 7Α, αλλά να αναμένουν τον καθορισμό της τιμής μονάδος από το Εφετείο, που ελπίζουμε να γίνει άμεσα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Πηγή: cretalive.gr