Κρήτη

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Να γίνονται ελέγχοι στις λαϊκές αγορές

Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Να γίνονται ελέγχοι στις λαϊκές αγορές

Επιστολή του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

A-
A+
07/06/2016 | 13:58

Επιστολή προς τη Δημοτική Αστυνομία απέστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης σε σχέση με τους ελέγχους στις λαϊκές αγορές. Όπως διαπιστώνει ο κ.Κουμαντάκης, εξακολουθεί να επικρατεί παρανομία και ανομία ενώ ζητά επιπλέον κινήσεις ελέγχων.

Η επιστολή

Κύριε Παττακέ,

Παρά τις επανειλημμένες συσκέψεις και διαβεβαιώσεις των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων, υπό την σκέπη της αρμόδιας υπηρεσίας της Δημοτικής Αστυνομίας και του πολιτικού προϊσταμένου της, για την εφαρμογή του νόμου και του κανονισμού για τις Λαϊκές αγορές,  διαπιστώνομε ότι στις Λαϊκές αγορές εξακολουθεί να επικρατεί η παρανομία και η ανομία. Επίσης  παρατηρείται το φαινόμενο να λειτουργούν συγχρόνως, στον ίδιο χώρο, μια «νόμιμη» λαϊκή και γύρω από αυτή, στις παρυφές της, μια παράνομη όπου διακινούνται προϊόντα κινέζικης προέλευσης, από παράνομα κινέζικα καταστήματα χονδρικής, αμφιβόλου ποιότητας για την υγιεινή των καταναλωτών.

Παρακαλούμε πολύ ενημερώστε μας για περαιτέρω κινήσεις που μπορείτε να προβείτε, προκειμένου αυτές οι εστίες παραεμπορίου και φοροδιαφυγής να εξαλειφθούν.

Επίσης παρακαλούμε πολύ με αφορμή την έναρξη της τουριστικής σεζόν και την άφιξη σε καθημερινή σχεδόν βάση κρουαζιερόπλοιων στον λιμάνι της πόλης μας, να ενταθούν οι περιπολίες των δημοτικών αστυνομικών στο κέντρο της πόλης, ώστε να παταχθεί το φαινόμενο της επαιτείας, που δυσφημίζει και δίνει μια άσχημη εικόνα στην πόλη μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Κουμαντάκης Μανόλης