Κρήτη

Εξοπλίστηκε με έναν νέο τεμαχιστή απορριμμάτων ο ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων

Εξοπλίστηκε με έναν νέο τεμαχιστή απορριμμάτων ο ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων

Το μηχάνημα έχει δυνατότητα τεμαχισμού ογκωδών αντικειμένων που μέχρι σήμερα ήταν πρόβλημα.

A-
A+
12/03/2018 | 11:20

Τη σύμβαση αγοράς ενός υπερσύγχρονου τεμαχιστή για τον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων, αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, υπέγραψε ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) Χάρης Μαμουλάκης.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, ανέφερε: «Αποκτούμε ένα απαραίτητο, σύγχρονο μηχάνημα στον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων, το οποίο θα μας βοηθήσει στη διαχείριση μεγάλου όγκου αντικειμένων που καταλήγουν στον χώρο.Το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει τη δυνατότητα τεμαχισμού ογκωδών αντικειμένων και αντικειμένων οικιακής κυρίως προέλευσης, όπως είναι τα στρώματα, τα καλώδια διαφόρων διατομών, τα ξύλα σε διάφορες μορφές (παλέτες που πιθανόν να έχουν βίδες, τσέρκια κλπ), τα προϊόντα κλαδέματος διαφόρων δέντρων, τα υλικά συσκευασίας, τα έπιπλα, τα ντουλάπια, τα προφίλ και τα τεμάχια αλουμινίου, τα ελαστικά παλαιών οχημάτων, κλπ.

Έναν τεμαχιστή ογκωδών αποβλήτων που αναβαθμίζει τη δυναμική του, δίνει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε και σε συνδυασμό και με τις άλλες παρεμβάσεις που κάνουμε στον χώρο, συμβάλει ουσιαστικά και βελτιώνει την αποτελεσματική λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την υποστήριξή του και σε αυτή την προσπάθεια του ΕΣΔΑΚ».