Αυτοδιοίκηση

Φωτογραφική αποτύπωση τόπων μαρτυρίου της Γερμανικής κατοχής

Φωτογραφική αποτύπωση τόπων μαρτυρίου της Γερμανικής κατοχής

Οδοιπορικό στα ερειπωμένα από τη Γερμανική βαναυσότητα χωριά.

A-
A+
08/11/2018 | 13:00

Μια φωτογραφική αποτύπωση σε τόπους μαρτυρίου στα ίχνη της Γερμανικής κατοχής στην Κρήτη ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Πλατανιά, όπου το προηγούμενο διάστημα φιλοξενήθηκαν για το σκοπό αυτό η Γαλλίδα φωτογράφος Veronique l’Hoste και η Ελληνίδα φωτογράφος Μαρία Χουλάκη.

Καθώς το θέμα αυτό παραμένει μια ανοιχτή πληγή για τα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης, η συμπαράσταση σ’ αυτήν την πρωτοβουλία βρήκε σύμφωνο τον Δήμαρχο Πλατανιά και τους συνεργάτες του, οι οποίοι συντόνισαν την προσπάθεια των φωτογράφων και τους έδωσαν ανάλογες  κατευθύνσεις.

Η φιλοξενία της Veronique l’Hoste εντάσσεται στο project <<Crete Photo Experience>> το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη από το 2015.

Στόχος της δράσης , είναι η δημιουργία σύγχρονων αρχείων για την Κρήτη και η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής μορφής τουρισμού με έμφαση στη φωτογραφική αποτύπωση της ζωής στην Κρήτη.

Με τη φωτογράφιση στα ερειπωμένα χωριά του Δήμου Πλατανιά, ένα νέο φωτογραφικό οδοιπορικό ξεκίνησε για τις δυο φωτογράφους, με τη φιλοδοξία να φωτιστεί ακόμη περισσότερο η βαναυσότητα της Γερμανικής κατοχής στην Κρήτη.

 

 

Πηγή: flashnews.gr