Κρήτη

Κρήτη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν σπίτια!

Κρήτη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν σπίτια!

Επιχειρήσεις κατάσβεσης , σε εξέλιξη, σε ολόκληρο το νησί από την Πυροσβεστική - Κινδύνευσαν σπίτια.

A-
A+
22/03/2018 | 9:03

“Μάχη” με τις φλόγες έδωσε ολόκληρη τη νύχτα σύσσωμη η Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνεχίζει ,μέχρι αυτήν την ώρα το έργο, της χωρίς διακοπή.

Οι ισχυροί άνεμοι που ξεκίνησαν να πνέουν στην διάρκεια της νύχτας σε συνδυασμό με την αμέλεια ή την αδιαφορία κάποιων προκάλεσαν την εκδήλωση πολλών πυρκαγιών από την μιαν άκρη της Κρήτης μέχρι την άλλη, με τις μεγαλύτερες εστίες να υπάρχουν στο νομό Χανίων.

Τουλάχιστον 11 φωτιές εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ολόκληρη την Κρήτη θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους υπαλλήλους της που επιχειρούν για την κατάσβεση τους.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη πυρκαγιές στις περιοχές Κακόπετρος, Παλαιά Ρούματα, Νιό Χωριό και Λίμνη Κυδωνίας καθώς και στις περιοχές Κάμποι και Σφηνάρι, ενώ προβληματίζει ιδιαίτερα την Πυροσβεστική η μεγάλη φωτιά στο Σίσι Λασιθίου.
Στο Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στο νομό Ηρακλείου κάηκε ένα μαντρί, ενώ οι άνεμοι που φτάνουν τα 9 μποφόρ στο νησί, κάνουν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Σε πολίτες στον Κάμπο Κισσάμου ζητήθηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για την ασφάλεια τους, Μάλιστα, σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες και άνθρωποι βρέθηκαν σε κίνδυνο.

Φωτιές μικρότερης έκτασης έχουν εκδηλωθεί και σε Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο.