Κρήτη

Κρήτη: Περισσότερες από 60 γάτες «εξαφανίστηκαν» από χωριό

Κρήτη: Περισσότερες από 60 γάτες «εξαφανίστηκαν» από χωριό

Περίεργη υπόθεση - Καταγγέλλουν μαζική δηλητηρίαση γατιών στο Χριστό Ιεράπετρας.

A-
A+
16/04/2018 | 10:05

Mια περίεργη υπόθεση εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στο χωριό του Χριστού στην Ιεράπετρα. Όπως καταγγέλλει κάτοικος οι περισσότερες από τις περίπου 60 γάτες που βρισκόταν στο χωριό «εξαφανίστηκαν» τις προηγούμενες μέρες και  κάποια πτώματα εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα.

Ο Νίκος Τσικαλάκης, που εντόπισε τα πτώματα, ενημέρωσε τον Δήμο Ιεράπετρας και έτσι πήγε επί τόπου περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και η Δημοτική Αστυνομία και στις 10 Απριλίου έγινε και η περισυλλογή των πέντε νεκρών γατιών, τα οποία και μάζεψε δημοτικός υπάλληλος. Ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής, μίλησε στο www.zoosos.gr και εξήγησε ότι δεν γνωρίζει τελικά πόσα ζώα δηλητηριάστηκαν, καθώς εκείνοι είδαν τα πτώματα μόνο πέντε ζώων.

Ο Νίκος Τσικαλάκης, που κατοικεί στον Χριστό, ενημέρωσε και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου Κρήτης και επί τόπου στις 9 Απριλίου πήγε ο Σπύρος Νηστικάκης και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, η Ντάικα, που όμως δεν εντόπισε δηλητήρια γι’ αυτό θα γίνει επανέλεγχος, καθώς σύμφωνα με τον κ. Τσικαλάκη κάτοικοι εμπόδισαν τον σκύλο να ερευνήσει μυρίζοντας την περιοχή.

Πέρα απ’ τις ψόφιες γάτες ο ίδιος καταγγέλλει πως απ’ το χωριό έχουν εξαφανιστεί και τα όρνεα που τρέφονται με τα ψοφίμια

Για όλα αυτά έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία και έχουν δοθεί και καταθέσεις.

radiolasithi.gr