Κρήτη

Μαμαντόπουλος: Προτεραιότητα η Ιεράπετρα, δεν επιθυμώ να παραμείνω πρόεδρος στον Ερυθρό Σταυρό

Μαμαντόπουλος: Προτεραιότητα η Ιεράπετρα, δεν επιθυμώ να παραμείνω πρόεδρος στον Ερυθρό Σταυρό

A-
A+
07/11/2018 | 11:00

Τις βαλίτσες του ετοιμάζει ο Ανδρέας Μαμαντόπουλος προκειμένου να εγκατασταθεί στην Αθήνα μετά την ανάδειξή του ως νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μια θέση πάντως που φαίνεται πως θα είναι προσωρινή σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στο Ράδιο Λασίθι.

Η χθεσινή διαδικασία ανέφερε πως παρά την τιμή που του έγινε, δεν ήταν και η καλύτερη, αφού προηγήθηκε η πρόταση μομφής εναντίον του πρώην, πλέον προέδρου Νίκου Οικονομόπουλου. Μια θέση που ήταν και παραμένει προσωρινή μέχρι τις εκλογές του Οργανισμού, η καθυστέρηση των οποίων είναι και ο λόγος που ο Ερυθρός Σταυρός έχει αποβληθεί προσωρινά από την Διεθνή Ομοσπονδία και τελικά έφερε τη χθεσινή ρήξη.

Ο κ. Μαμαντόπουλος, ανέφερε πως ο ίδιος θα παραμείνει πρόεδρος μέχρι την αρχή του 2019, όταν και προγραμματίζεται η εκλογική διαδικασία, στην οποία όμως ο ίδιος δεν έχει πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα, μια επιλογή που εύχεται, όπως είπε, να μην αναγκαστεί από τις καταστάσεις να την αλλάξει.

«Προτεραιότητα δική μου είναι η Ιεράπετρα και το έργο που γίνεται εδώ και αυτό επιθυμώ να συνεχίσω, ανέφερε, προσθέτοντας πως πλέον το πρόγραμμα του Ερυθρού Σταυρού ανατρέπεται, ενώ ακυρώνεται και η ενημερωτική ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού».