επικαιρότητα

Μια συνεχόμενη προσφορά από την ενορία του Αγίου Γεωργίου (βίντεο)

Μια συνεχόμενη προσφορά από την ενορία του Αγίου Γεωργίου (βίντεο)

Ένα πιάτο φαγητό και για όσους το χρειάζονται.

A-
A+
24/03/2017 | 10:17

Της Ύβας Κουμαντάκη

Καθημερινά ετοιμάζονται 1,5 εκατομμύριο μερίδες φαγητού σε όλη τη χώρα γι’ αυτούς που η κρίση  τους χτύπησε την πόρτα  και για όσους  αδυνατούν λόγω ηλικίας ή ασθένειας  να ετοιμάσουν το καθημερινό φαγητό στο σπίτι.

Η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στις Μοίρες είναι δίπλα στον συνάνθρωπο πριν απ τις μέρες της κρίσης. Το 2009 μετά και την ολοκλήρωση της αίθουσας, ο Πατήρ Ιωάννης με την στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης & Αρκαδίας  και μία διακριτική ομάδα εθελοντών,  άρχισαν να ετοιμάζουν καθημερινά φρέσκο φαγητό για όσους το έχουν ανάγκη. Πρόθυμες Νοικοκυρές αφήνουν  τα πρωινά  για λίγο την φροντίδα της οικογένειας τους και με την ίδια αγάπη παρασκευάζουν το συσσίτιο.

Μια διαδικασία που φάνταζε ίσως μακρινή και μη απαραίτητη για την περιοχή της Μεσαράς. Ένα πρόβλημα που δεν έχει εμφανιστεί σε όλο του το μέγεθος αφού καθημερινά διογκώνεται. Παρ’ όλα αυτά ρίχνοντας γύρω μας μια πιο προσεκτική ματιά θα αντιληφθούμε πόσο εύκολα οι σημερινές καταστάσεις μπορούν να φτάσουν τον καθένα σε αυτό το σημείο. Να παλεύει καθημερινά για το αυτονόητο και πολλές φορές να μην είχε ούτε και αυτό. Ένα πιάτο φαγητό για τον ίδιο και την οικογένεια του.  

Δείτε το βίντεο: