Κρήτη

Νέο είδος καλλιέργειας κάνναβης ποικιλίας… “νανάκια” εντόπισαν οι Αρχές στο Μυλοπόταμο

Νέο είδος καλλιέργειας κάνναβης ποικιλίας… “νανάκια” εντόπισαν οι Αρχές στο Μυλοπόταμο

Συνολικά εντοπίστηκαν 19 φυτείες με αρκετά μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων στο στάδιο της ανάπτυξης.

A-
A+
13/06/2018 | 8:57

Συνολικά 19 φυτείες και πάνω από 3.000 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία μάλιστα ανήκουν σε μια νέα ποικιλία, τύπου “νάνου” που όμως είναι ιδιαίτερα αποδοτική και επικερδής, ανακάλυψαν οι διωκτικές αρχές σε μια γιγαντιαία επιχείρηση που έγινε χθες από ξηράς και από αέρος στον ορεινό Μυλοπόταμο στο Ρέθυμνο.

Μετά τις 15 φυτείες που ανακαλύφθηκαν αρχικά οι Αρχές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάφεραν να εντοπίσουν άλλες πέντε φυτείες ενώ περισσότερα από 1.400 δενδρύλλια εκριζώθηκαν και καταστράφηκαν.

Πιο συγκεκριμένα το πρωί οργανώθηκε ευρεία συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στους δήμους Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου με τη συνδρομή του ελικοπτέρου και με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην οποία καλλιεργούνταν με επιμέλεια 1.352 δενδρύλλια της ποικιλίας «νανάκια», τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης.

Επιπλέον, σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου, εντοπίστηκαν ακόμη τέσσερις φυτείες στις οποίες καλλιεργούνταν 97 δενδρύλλια.

Τα φυτά κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων των φυτειών. Ταυτόχρονα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Την υπόθεση χειρίζεται το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου.