Κρήτη

Οι ανώνυμες ανατριχιαστικές επιστολές για τον θάνατο του Στίβεν Κουκ

Οι ανώνυμες ανατριχιαστικές επιστολές για τον θάνατο του Στίβεν Κουκ

Ο συντάκτης ισχυριζόταν ότι ο Steven είχε πέσει θύμα επίθεσης από συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.

A-
A+
02/03/2017 | 8:48

Ως “ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστων δραστών” είχε αρχειοθετηθεί ο φάκελος του αγνοούμενου Βρετανού Στίβεν Κουκ.  Αυτή ήταν η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος χειρίστηκε τη μυστηριώδη υπόθεση, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας.

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια της βρετανικής αστυνομίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και δύο αξιωματικοί έφθασαν στην Κρήτη σε μία ακόμα προσπάθεια να επανεξετάσουν τα  στοιχεία, να ενημερωθούν για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και να συναντηθούν εκ νέου με μάρτυρες της υπόθεσης.

Οι δύο αξιωματικοί μεταξύ άλλων ήρθαν σε επαφή με Ηρακλειώτη δικηγόρο, ο οποίος για λογαριασμό της οικογένειας Cook κίνησε τη διαδικασία για την έκδοση ακριβούς αντιγράφου της δικογραφίας που παρέδωσε στους δύο Βρετανούς αστυνομικούς με τους οποίους είχε εκτενή συνάντηση.

Οι δύο αξιωματικοί εστίασαν σε κάποια σημεία, ενώ φέρονται να έκαναν μία ακόμα «αυτοψία» στα Μάλια.

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία του φακέλου ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ένα ανώνυμο γράμμα και ένα ανώνυμο e mail που είχαν σταλεί στις αρχές.

Ο άγνωστος συντάκτης εμφανιζόταν ως ιδιαιτέρως αξιόπιστος στις  πληροφορίες που παρείχε  με μοναδικό κίνητρο όπως υποστήριζε «να ησυχάσουν οι τραγικοί γονείς».

Ο συντάκτης ισχυριζόταν ότι ο  Steven είχε πέσει θύμα επίθεσης από συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, δίνοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και υποδείκνυε ως συγκεκριμένο τόπο ταφής του πτώματος, ένα χωράφι το οποίο δεν βρίσκεται πολύ μακριά από το πηγάδι όπου βρέθηκε ο σκελετός.

Η πληροφορία αυτή δεν έμεινε αναξιοποίητη από τις αρχές, που  κινήθηκαν άμεσα για να ελέγξουν το σημείο  με την συνδρομή σκύλων αλλά δεν βρήκαν τίποτα.

Νομικές πηγές ανέφεραν ότι με βούλευμα διατάχθηκε η άρση του ηλεκτρονικού απορρήτου προκειμένου να βρεθεί η ταυτότητα του αποστολέα του ανώνυμου e-mail όμως αυτό είχε σταλεί απο internet cafe.

Πηγή

ΠΑΤΡΙΔΑ