Νότια Κρήτη

Οι Μοίρες αποκτούν -επιτέλους- Δημοτική Βιβλιοθήκη!

Οι Μοίρες αποκτούν -επιτέλους- Δημοτική Βιβλιοθήκη!

Εγκαίνια την Κυριακή 22 Απριλίου.

A-
A+
11/04/2018 | 10:51

Είναι γεγονός: Μετά από μακρά περίοδο αναμονής η ημερομηνία εγκαινίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Φαιστού στις Μοίρες ορίστηκε για την επόμενη Κυριακή 22 Απριλίου, προσφέροντας στην περιοχή του νότου ένα εξαιρετικό χώρο που μπορεί να άργησε κατά πολύ να αποκτήσει αλλά, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, «κάλλιο αργά παρά ποτέ»…

Η «Μαρκάκειος Δημοτικής Βιβλιοθήκης» -όπως θα λέγεται εις μνήμην του Μεσαρίτη Μανώλη Μαρκάκη (1942 – 2001), Κοινωνιολόγου, Φιλόσοφου και Ποιητή από το Πετροκεφάλι-  στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο κτίριο, μια από τις πιο παλιές οικίες των Μοιρών, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Βιβλιοπωλείο «Πάπυρος» σε κεντρικό σημείο της κωμόπολης έδρας του Δήμου Φαιστού. Η Βιβλιοθήκη θα φιλοξενεί και τόμους βιβλίων που δώρισε η ίδια η αδελφή του αείμνηστου Μ. Μαρκάκη, Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη.

Βιβλιοπαρουσίαση

Ανήμερα των εγκαινίων –που αναμένεται να τελεστούν μετά το πέρας της πρωινής Κυριακάτικης λειτουργίας- θα παρουσιαστεί και το βιβλίο «Μοίρες, από την Κοινότητα στο Δήμο» του Προϊσταμένου της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Ηρακλείου & συγγραφέα Δημήτρη Σάββα. Πρόκειται για μία έκδοση 512 σελίδων του Δήμου Φαιστού η οποία  περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία, στοιχεία που αφορούν την οικονομική δραστηριότητα, την εμπορική κίνηση, την Εκκλησία, την εκπαίδευση και φυσικά τους δημοτικούς άρχοντες. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Φιλόλογο Δημήτρη Δασκαλάκη, γιό του αείμνηστου παπά Μανώλη από το Πετροκεφάλι που ιερουργούσε στον Άγιο Γεώργιο Μοιρών.