Πολιτισμός

Σε Χανιά και Ηράκλειο το άφθαρτο χέρι της Μαρίας Μαγδαληνής

Σε Χανιά και Ηράκλειο το άφθαρτο χέρι της Μαρίας Μαγδαληνής

 Το χέρι είναι άφθαρτο και ευωδιάζει

A-
A+
17/04/2018 | 20:18

Tο άφθαρτο χέρι της Ευαγγελίστριας της Αναστάσεως Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής που φυλάσσεται  στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Aγίου Όρους θα υποδεχθεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Στα Χανιά 24 και 25 Απριλίου η χείρα της Μαρίας Μαγδαληνής

Το ιερό λείψανο θα βρίσκεται για προσκύνημα στα Χανιά στις 24 και 25 Απριλίου 

Επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων την Τρίτη 24 Απριλίου στις 11 το πρωί υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Δαμασκηνού παρουσία Σιμωνοπετριτών Πατέρων. Την ίδια ήμερα θα πραγματοποιείται κάθε δύο ώρες Ιερά Παράκληση ( 13:00, 15:00, 17:00 ) ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία με ώρα έναρξης 20:00.

Το πρωί της Τετάρτης 25 Απριλίου το ιερό λείψανο θα παραμείνει στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων όπου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 Ιερά Παράκληση και στις 12:00 ευχέλαιο ενώ στις 14:00 το μεσημέρι  θα αναχωρήσει για την πόλη των Χανίων.

Στις 15:00  το ιερό λείψανο θα αφιχθεί στον προσκυνηματικό ναό Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στην Χαλέπα όπου θα παραμείνει έως το βράδυ όπου και θα αναχωρήσει διά το Ηράκλειο.

Στο Ηράκλειο το Ιερό Λείψανο έως τις 29 Απριλίου

Στη συνέχεια το Ιερό Λείψανο θα μεταβεί στο Ηράκλειο όπου και θα τεθεί σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Παναγίτσας Μασταμπά έως τις 20 Απριλίου.

Ευωδιάζει το Ιερό Λείψανο

Το χέρι είναι άφθαρτο, και φαίνονται όλοι οι τένοντες και το δέρμα. Διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία ζωντανού σώματος και ευωδιάζει. Μάλιστα εξαιτίας των θαυμάτων της, η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή θεωρείται ως δεύτερος κτήτορας της Μονής Σίμωνος Πέτρας.