Κρήτη

Συλλογή υπογραφών στην Ιεράπετρα για στήριξη των δύο στρατιωτικών από το Δημοτικό Συμβούλιο

Συλλογή υπογραφών στην Ιεράπετρα για στήριξη των δύο στρατιωτικών από το Δημοτικό Συμβούλιο

A-
A+
25/05/2018 | 12:58

Μια κίνηση για συλλογή υπογραφών  για την στήριξης των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Ανδριανούπολης είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες στην Ιεράπετρα και πρόκειται σήμερα να κατατεθούν στο Δήμο.

Η κίνηση αυτή είναι μια πρωτοβουλία του απόστρατου στρατιωτικού Μηνά Ρασούλη ο οποίος όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι, ανάλογες ενέργειες πρόκειται το επόμενο διάστημα να γίνουν σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Αυτό που ζητείται από το κείμενο, το οποίο ήδη πολλοί στην Ιεράπετρα, έχουν υπογράψει είναι να βγει ένα ψήφισμα συμπαράστασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας προς τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται άδικα στην Τουρκία.

«Βλέπουμε πως για το θέμα της άδικης κράτησης γίνονται ενέργειες σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν μπορούμε ως τοπικές κοινωνίες να μένουμε απαθείς σε κάτι τέτοιο.Το μέλλον  τους δεν φαίνεται πως θα είναι ευοίωνο αφού είναι φανερό πως το θέμα έχει φύγει από την αρμοδιότητα της δικαιοσύνης της Τουρκίας και κρίνεται καθαρά από τον πρόεδρο Ερντογάν και τα παζάρια που κάνει προς κάθε κατεύθυνση».