Κρήτη

Την κατασπάραξαν άγρια ζώα – Το πόρισμα του ιατροδικαστή για το θάνατο της Ειρήνης Ρουσάκη

Την κατασπάραξαν άγρια ζώα – Το πόρισμα του ιατροδικαστή για το θάνατο της Ειρήνης Ρουσάκη

Η σορός ήταν σε αποσύνθεση τουλάχιστον δύο μήνες, ενώ το κεφάλι της γυναίκας εντοπίστηκε πιο μακριά.

A-
A+
19/03/2018 | 10:51

Στην 83χρονη Ειρήνη Ρουσάκη που είχε εξαφανιστεί στις 23 Ιανουαρίου στην περιοχή Πιλαλήματα, κοντά στο Μακρύ Γιαλό ανήκει το πτώμα που βρέθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή «Ψαλίδια» σε αγροτική έκταση.

Τις πολυπόθητες απαντήσεις για τον τραγικό θάνατο της Ειρήνης Ρουσάκη, γνώστης και ως «μερακλίνας» στην περιοχή έδωσε το πόρισμα του ιατροδικαστή ο οποίος εξέτασε τη σωρό της άτυχης 85χρονης, αναζητώντας τα αίτια ενός θανάτου που έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία

Οι συνθήκες που βρέθηκε το πτώμα σε μια όχι ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή κοντά στο σπίτι της στα Πιλαλήματα, σε πλήρη αποσύνθεση και διαμελισμένο έχριζαν ερμηνείας, ενώ τελικά δεν θα χρειαστούν εργαστηριακές αναλύσεις για την ταυτοποίηση της σωρού, αφού τα ρούχα, ο βηματοδότης, τα κλειδιά αλλά που βρέθηκαν πάνω στο πτώμα αλλά και όσα είπαν κάποιοι συγγενείς της 85χρονης κρίθηκαν αρκετά για την ταυτοποίηση.

Ο θάνατος της Ειρήνης Ρουσάκη σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ενώ η αιτία του διαμελισμού της αποδίδεται, όπως ήταν και το πιθανότερο εξαρχής, σε άγρια ζώα της περιοχής,   αποκλείοντας έτσι τόσο το σενάριο της εγκληματικής ή άλλης ενέργειας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα το μεσημέρι στους Πεύκους.

Η άτυχη ηλικιωμένη που παρουσίαζε συμπτώματα άνοιας  είχε επιβαρυμένη υγεία και βηματοδότη. Συνήθιζε να βγαίνει για βόλτα  με τον σκύλο της, ο οποίος βρέθηκε έξω από το σπίτι της, σαν να την περίμενε να επιστρέψει…

Η μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών στην περιοχή όλο αυτό το διάστημα για τον εντοπισμό της,  δεν είχε αποτέλεσμα.