Κόσμος

Τούρκοι δύτες κρατούν την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας

Τούρκοι δύτες κρατούν την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας

Στην διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ! (φώτο)

A-
A+
20/03/2019 | 11:39

Φωτογραφία που απεικονίζει Τούρκους δύτες στο βυθό της Σούδας να κρατούν την τουρκική σημαία αναρτήθηκε στον λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας στο Twitter στο πλαίσιο της άσκησης ARIADNE-19 που διοργανώθηκε από την Ελλάδα ως μέρος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών του ΝΑΤΟ-2 (SNMCG-2), στο διάστημα 14-21 Μαρτίου.

Στην άσκηση συμμετείχαν πολλά νατοϊκά πλοία, ανάμεσα στα οποία και το ναρκαλιευτικό TCG Akçakoca που συμμετείχε στην ΝΑΤΟική αντιναρκική δύναμη SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2).

Στο πλαίσιο της άσκησης το Τουρκικό Πολεμικό κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη. Στο τέλος της επίσκεψης, διεξήχθη ασύμμετρη απειλή, πολεμική αεροπορική πάλη και εκπαίδευση κατά των ναρκών. Εκεί στην διάρκεια της εκπαίδευσης για την καταπολέμηση των ναρκών εντοπίστηκαν 2 ομάδες κατάρτισης και ένα χειροποίητο εκρηκτικό από τις ομάδες SAS και ανοίχθηκε η τουρκική σημαία!

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με την άσκηση της Διοίκησης των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων. Παράλληλα δημοσιοποιήθηκαν και οι σχετικές φωτογραφίες.

(με πληροφορίες από το veteranos.gr)