Νότια Κρήτη

21-24 Ιουλίου η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς

21-24 Ιουλίου η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς

Περισότερα για την έκθεση θα μάθετε σε νεότερη ανάρτησή μας τις προσεχείς ημέρες.

A-
A+
07/07/2016 | 11:10

Με το τρίπτυχο Ερευνώ, Καλλιεργώ, Εξιστωρώ, θα διεξαχθεί και φέτος η 15η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς στους Βώρους, που ανοίγει την αυλαία της στις 21 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου

Λίγα λόγια για το πώς γεννήθηκε η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς.

Ήταν το 1988 όταν με το Π.Δ. 153/88, γίνεται η συγχώνευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ηρακλείου και μετονομάζεται σε Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο τότε πρόεδρος κ. Μαμαλάκης Ευάγγελος έδωσε την ιδέα για μια Γεωργική Έκθεση στην περιοχή βλέποντας την ανάπτυξη της Γεωργίας και τις προοπτικές που έχει, καθώς επίσης και τα σοβαρά και αξιόλογα άτομα του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας, (ένα «παιδί» του πρώτου πολιτιστικού Συλλόγου στην Κρήτη, του πολιτιστικού συλλόγου Μεσαράς(έτος ίδρυσης 1973)) που θα μπορούσαν να αναλάβουν από το μηδέν και να φέρουν σε πέρας, ένα τέτοιο πρωτόγνωρο εγχείρημα για την περιοχή.

Το Δ.Σ. και οι συνεργάτες του Μ.Κ.Ε., στην πλειονότητά τους γιατροί, εθνολόγοι, αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι, μηχανικοί κ.α. σε συνεργασία με το επιμελητήριο «γέννησαν» αυτόν το θεσμό (1η έκθεση). Έκτοτε και ανελλιπώς η έκθεση αυτή ενώνει «ανθρώπους-πολιτισμό», «παλιά και νέα τεχνολογία» με την «φύση και τις Καλλιέργειες».

Για την έκθεση του Αρκαλοχωρίου, όπου γίνεται εναλλάξ με αυτήν της Μεσαράς, αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκίνησε αρκετά αργότερα από τους αρκαλοχωρήτες όπου θαυμάζοντας την δουλειά και το αποτέλεσμα της έκθεσης, ζήτησαν τα περίπτερα και την τεχνογνωσία για να την κάνουν και αυτοί στην περιοχή τους τα έτη που δεν γίνονταν στους Βώρους.

21-24 Ιουλίου η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς