Νότια Κρήτη

Δρομολογήθηκε η συντήρηση του δρόμου Ηράκλειο- Αγία Γαλήνη

Δρομολογήθηκε η συντήρηση του δρόμου Ηράκλειο- Αγία Γαλήνη

Σήμερα υπεγράφη η σύμβαση ύψους 1 εκατ. ευρώ για διαγραμμίσεις και ασφαλτικά.

A-
A+
20/02/2018 | 14:35

Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών που καθημερινά χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο από το Ηράκλειο μέχρι την Αγία Γαλήνη υπόσχεται να δώσει η Περιφέρεια με την υπογραφή της σύμβασης ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για τη συντήρηση του δρόμου που υπεγράφη σήμερα.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης ” Είναι ένα σημαντικό έργο από το Ηράκλειο μέχρι την Αγία Γαλήνη για επικίνδυνα σημεία της οδικής ασφάλειας, που αφορούν νέο ασφαλτικό τάπητα και διαγράμμιση καθαρισμού. Το έργο αυτό δεν θα περνά μέσα από τα χωριά. Εκεί θα γίνει άλλη παρέμβαση. Εκτιμούμε ότι σε ένα εξάμηνο μπορεί να ολοκληρωθεί, μέχρι το καλοκαίρι δηλαδή θα είναι έτοιμος ο δρόμος προς χρήση.

Όσον αφορά σε άλλες παρεμβάσεις που προγραμματίζονται ο Περιφερειάρχης ανέφερε: “Αυτό που τώρα ετοιμάζουμε και μπορεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ή μέσα στον Μάρτη, να ξεκινήσει είναι η διαδικασία η διαγωνιστική για τα 35 εκατομμύρια για το επαρχιακό δίκτυο που είναι 450 σημεία σε όλη την Κρήτη. Αυτό το έργο είναι ενταγμένο στο περιφερειακό πρόγραμμα. Περιμένουμε τις τελικές εγκρίσεις, γιατί υπήρχαν κάποια προβλήματα περιβαλλοντικά και η εκτίμηση μας είναι ότι θα ξεκινήσει άμεσα. Παράλληλα, έχουμε προετοιμάσει και δημοπρατούμε ένα έργο 10 εκατομμυρίων που αφορά το παλιό εθνικό δίκτυο”.

Ο κ. Αρναουτάκης τέλος σημείωσε : “Το 2017 δυστυχώς δεν πήγε καλά, διότι δεν είχαμε καθόλου δημοπρατήσεις έργων. Τώρα όμως έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Θεωρώ ότι μέσα στο 2018 θα έχουν ξεκινήσει έργα που θα ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια για το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τα 25 εκατομ. ευρώ που θα πέσουν για τον ΒΟΑΚ. Ευελπιστούμε ότι θα αναβαθμιστεί αισθητά το οδικό δίκτυο σε όλο το νησί”.