Νότια Κρήτη

Έντονη ανησυχία μετά τη νέα ένοπλη ληστεία στο Σοκαρά – Ζητούν μέτρα εδώ και τώρα

Έντονη ανησυχία μετά τη νέα ένοπλη ληστεία στο Σοκαρά – Ζητούν μέτρα εδώ και τώρα

Ο συγκεκριμένος πρατηριούχος πέφτει για δεύτερη φορά θύμα ένοπλης ληστείας.

A-
A+
17/02/2018 | 12:36

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει, με ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ν. Ηρακλείου με αφορμή το περιστατικό ένοπλης ληστείας του πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή του Σοκαρά, που σημειώθηκε χθες βράδυ.

Η ανακοίνωση:

“Στη σημερινή πραγματικότητα η ευρεία χρήση των πληρωμών μέσω τραπεζικών καρτών, αποτρέπει την είσπραξη και συσσώρευση ρευστού  στα πρατήρια καυσίμων. 

Επίσης, σχεδόν όλα τα καταστήματα λειτουργούν με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, γεγονός που διευκολύνει τις αστυνομικές αρχές, στον εντοπισμό των ληστών.

Ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ν. Ηρακλείου ζητά και περιμένει από τις Αστυνομικές Αρχές την άμεση λήψη μέτρων για την αποτελεσματική φύλαξη και περιφρούρηση της ασφάλειας και της περιουσίας  στα πρατήρια υγρών καυσίμων,  ιδιαίτερα τις νυκτερινές ώρες”.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως  χθες σημειώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ, ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Σοκαρά του Δήμου Γόρτυνας, σκορπίζοντας τον τρόμο στον ιδιοκτήτη, αλλά και στους συγγενείς του που έσπευσαν στο σημείο αγωνιώντας για την ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης εισήλθε μέσα στο mini market  του πρατηρίου και αμέσως έριξε έναν πυροβολισμό στον αέρα για εκφοβισμό. Η σφαίρα βρήκε λίγο πάνω από το γραφείο, όπου βρισκόταν μόνος του ο ιδιοκτήτης, ρίχνοντας στο πάτωμα κάποια πακέτα από τσιγάρα και προκαλώντας θραύσματα.

Έντρομος ο ιδιοκτήτης φώναξε στον δράστη να μην πυροβολήσει ξανά ανοίγοντας ταυτόχρονα το συρτάρι του ταμείου και πετώντας του κυριολεκτικά όλες τις εισπράξεις της ημέρας, περίπου γύρω στα 1.500 ευρώ. Παίρνοντας τα χρήματα ο δράστης εξαφανίστηκε πεζός, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αν υπήρχε και δεύτερο άτομο ως συνεργός.

Την ώρα αυτή στο πρατήριο βρίσκεται περιπολικό των ΤΑΕ με άνδρες της Αστυνομίας που έχουν αποκλείσει το χώρο, ενώ από λεπτό σε λεπτό αναμένονται και άνδρες της Σήμανσης από το Ηράκλειο για τη λήψη αποτυπωμάτων. Την ίδια ώρα την περιοχή χτενίζουν περιπολικά για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών σύμφωνα με τα στοιχεία και την περιγραφή που έχει δώσει στις Αρχές ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου. Σημαντικά στοιχεία ωστόσο αναμένεται να δώσει το κλειστό κύκλωμα κάμερας που υπάρχει στο χώρο του πρατηρίου, τα οποία θα πάρουν και θα εξετάσουν οι Αρχές.

Την ώρα της ληστείας δεν υπήρχαν ευτυχώς πελάτες στο πρατήριο, καθότι είχε αρχίσει να νυχτώνει και λόγω του βροχερού καιρού δεν υπήρχε μεγάλη κίνηση, γεγονός το οποίο φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε  και ο δράστης της ληστείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος πρατηριούχος πέφτει για δεύτερη φορά θύμα ληστείας καθώς το ίδιο είχε συμβεί και πριν από τρία περίπου χρόνια.

Apopsilive.gr