Νότια Κρήτη

Φωτιά στον ποταμό ανάμεσα στα χωριά Διονύσι και Λούρες.

Φωτιά στον ποταμό ανάμεσα στα χωριά Διονύσι και Λούρες.

Ηφωτιά εκδηλώθηκε σε δύο εστίες, σε απόσταση 500 μέτρων η μια από την άλλη.

A-
A+
21/06/2016 | 22:44

Συναγερμός έχει σημάνει αυτή την ώρα στην Δημοτική Ενότητα του Κόφινα στο Δήμο Γόρτυνας, καθώς υπάρχει σε εξέλιξη πυρκαγιά, η οποία έχει ξεσπάσει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Διονύσι και Λούρες και συγκεκριμένα στην όχθη παρακείμενου ρέματος, όπου όμως υπάρχει πυκνή βλάστηση.

Στο σημείο σπεύδει αυτή την ώρα Πυροσβεστικό Όχημα από το Κλιμάκιο του Πύργου, ενώ έχει ειδοποιηθεί η Αστυνομία και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γόρτυνας , προκειμένου να ενισχύσει με εθελοντές, αν παραστεί ανάγκη το έργο της πυρόσβεσης.

Δεν έχει γίνει γνωστό, αν η φωτιά απειλεί καλλιεργημένες εκτάσεις, ωστόσο δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο οικίες, καθώς βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή.

 

Όλα δείχνουν εμπρησμό 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της ΔΕ Κόφινα κ. Χρόνη Καλαϊτζάκη ο οποίος βρίσκεται στον τόπο της πυρκαγιάς η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύο εστίες, σε απόσταση 500 μέτρων η μια από την άλλη, γεγονός που ενισχύει το σενάριο του εμπρησμού.

Η πρώτη εστία εντοπίζεται στην γέφυρα της “Τζαμικής” όπως ονομάζεται η τοποθεσία στον ποταμό και σε κοντινή απόσταση υπάρχει και μια δεύτερη εστία.

Στο σημείο επιχειρεί αυτή τη στιγμή το Πυροσβεστικό όχημα από το Κλιμάκιο του Πύργου, ενώ στην κατάσβεση συμμετέχει και ένα μηχάνημα του Δήμου ( τσαπάκι) και κάτοικοι της περιοχής, που κινητοποιήθηκαν αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η φωτιά.

Από την πυρκαγιά έχουν καεί καλάμια και ξερά χόρτα ενώ η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.