Νότια Κρήτη

Σε λυόμενα τα 4χρονα από την επόμενη χρονιά στο Δήμο Φαιστού;

Σε λυόμενα τα 4χρονα από την επόμενη χρονιά στο Δήμο Φαιστού;

Κάπως έτσι θα γνωρίσουν οι τετράχρονοι μαθητές την υποχρεωτική εκπαίδευση...

A-
A+
09/11/2018 | 11:47

Σε λυόμενα θα γνωρίσουν οι τετράχρονοι μαθητές την υποχρεωτική εκπαίδευση της “μεταρρύθμισης” Γαβρόγλου, όπως προκύπτει από Δ.Τ.υπό τον τίτλο“Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση: 20 Δήμοι υπέβαλαν αιτήσεις για 69 νέες αίθουσες διδασκαλίας” που εξέδωσε χθες 8/11/2018 το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους Δήμους για την αγορά αιθουσών διδασκαλίας και τη στήριξη σε υποδομές της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικήςεκπαίδευσης.

Οι αίθουσες θα τοποθετηθούν εντός των υπαρχόντων σχολικών μονάδων.

Ο συνολικός προτεινόμενος προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στο ποσό των 3.475.192 ευρώ και θα διατεθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας.

Συνολικά υπέβαλαν αιτήσεις 20 Δήμοι σε όλη τη Χώρα για την εγκατάσταση 69 αιθουσών διδασκαλίας ελαφράς λυόμενης προκατασκευής με χώρους υγιεινής και τον πλήρη εξοπλισμό τους (καρεκλάκια, τραπεζάκια και παγκάκια νηπίων, πίνακες εργασιών, συρταριέρες νηπίων βιβλιοθήκες, γραφεία και καρέκλες νηπιαγωγών, κουκλοθέατρο, εκπαιδευτικά παιχνίδια κ.λπ).

Αναλυτικά υπέβαλαν αιτήσεις οι εξής Δήμοι:

airetos.gr