Νότια Κρήτη

Στη Βουλή το θέμα με τις απλήρωτες εργαζόμενες του “Βοήθεια” με πρωτοβουλία Αυγενάκη

Στη Βουλή το θέμα με τις απλήρωτες εργαζόμενες του “Βοήθεια” με πρωτοβουλία Αυγενάκη

Μετά το σχετικό ρεπορτάζ του "apopsilive.gr" από το Δημοτικό Συμβούλιο όπου αναδείχτηκε το πρόβλημα

A-
A+
12/06/2018 | 17:59

Με πρωτεργάτη για άλλη μια φορά το ειδησεογραφικό site “apopsilive” και το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ που ανέδειξε τον κίνδυνο διακοπής του προγράμματος και απώλειας της χρηματοδότησης από την ΕΕΤΑΑ, αν μέχρι 30/6 δεν καταβληθούν δεδουλευμένες αποδοχές στις εργαζόμενες του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” σε Ζαρό και  Τυμπάκι ήρθε και η πολιτική παρέμβαση πάνω στο θέμα από τον Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Με δεδομένο ότι οι εργαζόμενες στο εν λόγω πρόγραμμα του Δήμου Φαιστού έχουν μείνει απλήρωτες για 12 μήνες ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Έφη Αχτσιόγλου ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες που προτίθενται να αναλάβουν ώστε να μην διακοπεί το πρόγραμμα.

Ειδικότερα στην ερώτηση επισημαίνεται ότι: «To πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με το οποίο προσφέρονται πολύτιμες βοήθειες σε άτομα τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως, αλλά και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας τους, αποτελεί ένα αναγκαίο και άκρως σημαντικό πρόγραμμα για τους συνανθρώπους και την κοινωνία μας.

Δυστυχώς όμως, οι εργαζόμενοι που στελεχώνουν το πρόγραμμα στο Τυμπάκι και στον Ζαρό, του Δήμου Φαιστού, στο νομό Ηρακλείου, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 12 μήνες, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Μεσαράς.

Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι του προγράμματος οι οποίοι είναι καταρτισμένα στελέχη και επιστήμονες, συνεχίζουν να παράγουν σημαντικό έργο, παρά τον πολύμηνο εμπαιγμό τους από τους αρμοδίους, αδυνατώντας οικονομικά να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Πού οφείλεται η πολύμηνη καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων του προγράμματος;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο εν λόγω πρόγραμμα;».