Νότια Κρήτη

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Γόρτυνας

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Γόρτυνας

Το πρόγραμμα για όλα τα χωριά του Δήμου Γόρτυνας

A-
A+
18/10/2018 | 17:14

Ο Δήμος Γόρτυνας ανακοινώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο στόχος του Δήμου είναι οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν με κάθε επισημότητα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και να τονιστεί η μεγάλη σημασία της εθνικής επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους μας.

Μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου θα διεξαχθούν σε Αγία Βαρβάρα, Γέργερη, Ασήμι, Αγίους Δέκα και Βαγιωνιά.

Το επίσημο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αγία Βαρβάρα:

— Στις 10:15 θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας μετά το τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί από τον εκπαιδευτικό κ. Νικόλαο Χασουράκη ο πανηγυρικός της ημέρας .

–Στις 10.45 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

–Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση.

Γέργερη:

–Στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Ι. Ν. Υπαπαντής του Χριστού στη Γέργερη, μετά το τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί από την εκπαιδευτικό κ. Άννα Γκατζίου, ο πανηγυρικός της ημέρας .

–Στις 10.00 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων (Μνημείο Καπετάν Μαστραχά), ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

–Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Αγ. Δέκα:

–Στις 09.15 θα πραγματοποιηθεί η δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Δέκα. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός κ. Γεωργία Μανιφάβα.

–Στις 10.00 θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων , ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

–Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Βαγιωνιά:

–Στις 11:00 θα ξεκινήσει η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός Γιάννης Ραδαίος .

–Στις 11:30 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων , κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου .

–Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Ασήμι:

–Στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπρόσωπος της μαθητικής κοινότητας του Λυκείου Ασημίου.

–Στις 10.15 θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

–Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.