Νότια Κρήτη

Τον υποχρέωσαν σε παραίτηση, αλλά μη βρίσκοντας αντικαταστάτη τον κράτησαν! (βίντεο)

Τον υποχρέωσαν σε παραίτηση, αλλά μη βρίσκοντας αντικαταστάτη τον κράτησαν! (βίντεο)

Διαμαρτυρία από τον κ. Κρητικόπουλο που καταφέρεται κατά της νομιμότητας της απόφασης.

A-
A+
06/11/2018 | 13:47

Η αλήθεια είναι πως ένα δίκιο να αγανακτήσει και να θέσει θέμα νομιμότητας των αποφάσεων που λαμβάνονται, βάζοντας τον ίδιο απόντα από τις συνεδριάσεις της ΔΕΑΤΕΚ ΑΕ ΟΤΑ (εταιρία διαχείρισης των σφαγείων Ασημίου) ενώ δεν έχει καν κληθεί και ενημερωθεί μιας και τελεί υπό “αναγκαστική” παραίτηση, ο δ.σ. και μέλος της διοίκησης της εταιρίας, Γιάννης Κρητικόπουλος, το έχει.

Λίγο διάστημα μετά τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του από την παράταξη Σχοιναράκη, του ζήτησαν να παραιτηθεί και από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας -αν και ο ίδιος δεν το ήθελε- για λόγους “ηθικής τάξης”, όπως του είχαν πει τότε. Ο ίδιος είχε αρνηθεί αρχικά, όμως μετά από πιέσεις και εφόσον είχε τεθεί ζήτημα ότι δεν είναι δυνατόν να έχει αποχωρήσει από την παράταξη της πλειοψηφίας και να είναι εκπρόσωπος μιας παράταξης στην οποία δεν ανήκει πλέον στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που διαχειρίζεται τα σφαγεία Ασημίου, το δέχτηκε και υπέβαλε παραίτηση, η οποία και έγινε δεκτή.

Αρκετό διάστημα όμως μετά, μπορεί και έναν χρόνο μετά, ο ίδιος “ανακάλυψε” πως το όνομα του υπάρχει ακόμα στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου και δεν έχει ακόμα  αντικατασταθεί.

Στην εύλογη διαμαρτυρία του, γιατί τον έχουν ακόμα μέλος της διοίκησης, αφού ο ίδιος τελικά και μετά από απαίτηση του Δημάρχου Γόρτυνας δήλωσε ότι παραιτείται, η απίστευτη απάντηση που έλαβε ήταν “γιατί δεν βρίσκουμε κανέναν άλλο από την παράταξη της πλειοψηφίας που να θέλει να μπει στη διοίκηση των σφαγείων” και ως εκ τούτου σε …αφήσαμε!

Όπως ήταν λογικό και επόμενο ο ίδιος, εκτός του ότι διαμαρτυρήθηκε, έθεσε όπως ήταν φυσικό και ζήτημα νομιμότητας της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως τόνισε ο ίδιος δεν είχε κληθεί, ούτε είχε ενημερωθεί για τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, αντ’ αυτού ωστόσο το όνομα του εμφανίζεται στα πρακτικά των συνεδριάσεων ως μέλος της διοίκησης και απών από τις συνεδριάσεις και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζει.

Ο κ. Κρητικόπουλος αποκάλυψε το γεγονός στο Δημοτικό Συμβούλιο, πριν από τη συζήτηση της μεταφοράς του προσωπικού στο Δήμο με αφορμή τη λύση της εταιρίας, καταθέτοντας τις επιφυλάξεις του για τη νομιμότητα των αποφάσεων που θα ληφθούν.

Δεν απομένει άλλο από το να περιμένουμε και την εγκριτική της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να το διαπιστώσουμε!

 

Παρακολουθείστε εδώ το σχετικό βίντεο που έφερε στο προσκήνιο το θέμα