Νότια Κρήτη

Τρεις επιλογές, ένα φαβορί, για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ιεράπετρα

Τρεις επιλογές, ένα φαβορί, για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ιεράπετρα

Aναβάθμιση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Ιεράπετρα.

A-
A+
09/11/2018 | 12:33

Μια προσπάθεια για αναβάθμιση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Ιεράπετρα με πολλές δράσεις στο κέντρο της πόλης, περισσότερο χριστουγεννιάτικο στολισμό, αλλά και μια μεγάλη συναυλία για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου για την οποία εδώ και καιρός γίνεται συζήτηση, φαίνεται πως σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της.

Οι δράσεις οι οποίες πρόκειται να γίνουν από την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α με την στήριξη και του Εμπορικού Συλλόγου ήταν αντικείμενο συζήτησης στη χθεσινή συνέλευση όπου παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός μαζί και με πολλά άλλα θέματα.

Φέτος λοιπόν στο κέντρο της πόλης, πρόκειται να τοποθετηθεί ένα καρουζέλ 24 θέσεων, ένα σταθερό τρενάκι με ράγες, μια χιονισμένη μπάλα στην οποία ο κόσμος θα μπαίνει μέσα και θα μπορεί να φωτογραφίζεται κάποιες μέρες θα κυκλοφορούν κάποιοι «μολυβένιοι στρατιώτες», ενώ κάποιο σημείο που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποιο θα είναι πρόκειται να φωτιστεί περισσότερο με «εορταστικές» λάμπες LED. Παράλληλα το χριστουγεννιάτικο χωρίο που λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια πρόκειται να επεκταθεί με 6 ακόμα σπιτάκια τα οποία μέσα σε μια διαδρομή θα φιλοξενούν δράσεις για παιδιά.

Από πλευράς Εμπορικού Συλλόγου έχει ζητηθεί από κάθε εμπορική γειτονιά της πόλης, να γίνουν συναντήσεις μεταξύ των καταστηματαρχών να γίνουν κοινές προτάσεις για χριστουγεννιάτικες δράσεις, για κάθε γειτονιά μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, ώστε να φανεί τελικά αν μπορούν οι προτάσεις αυτές να προχωρήσουν.

Όσο για τη συναυλία που θα γίνει μαζί με τη φωταγώγηση του δέντρου; Αν και οι συζητήσεις συνεχίζονται με αρκετούς καλλιτέχνες, (με κάποιους ολοκληρώθηκαν) και ακόμα δεν υπάρχει οριστική συμφωνία, φαίνεται πως αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα. Το ονόματα της Ελένης Φουρέιρα, της Τάμτα και του συγκροτήματος Μέλισσες, είναι τα επικρατέστερα αυτή τη στιγμή, και σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Λασίθι η Φουρέιρα φαίνεται πως είναι πιο κοντά στο να συμφωνήσει.

Η συμφωνία που θα γίνει θα είναι και αυτή που θα καθορίσει την ημερομηνία φωταγώγησης του δέντρου, ενώ φαίνεται επίσης πως για τα χρήματα που θα χρειαστούν για τη συναυλία θα υπάρξει κάποιος χορηγός και ενδεχομένως μια χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Παράλληλα ένα ποσό από 30 ως 50 ευρώ για τις συνολικές Χριστουγεννιάτικες δράσεις έχει ζητηθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο προς τα μέλη του.

radiolasithi