Υγεία

Έφθασαν στην Κρήτη τα τέσσερα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα

Έφθασαν στην Κρήτη τα τέσσερα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα

A-
A+
20/01/2018 | 12:02

Έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Σούδας με το πλοίο της γραμμής, τα τέσσερα νέα ασθενοφόρα που θα συμπεριληφθούν στον στόλο του ΕΚΑΒ Κρήτης και τα οποία αποτελούν δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Τα ασθενοφόρα θα διατεθούν και στους τέσσερις νομούς του νησιού, ενώ το όχημα που προορίζεται για τον τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ, διαθέτει και μονάδα νεογνών, δηλαδή μπορεί να μετατραπεί και σε κινητή μονάδα μεταφοράς νεογνών, καθώς διαθέτει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Όπως είπε ο κ. Αντώνης Κιοπές πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, πλέον, μετά τα πέντε νέα ασθενοφόρα που διατέθηκαν πριν ένα χρόνο στα Χανιά, αλλά και με την κινητή μονάδα για τα νεογνά, ο στόλος των οχημάτων έχει ανανεωθεί.

Ο κ. Κιοπές σημείωσε πως σήμερα τα νέα οχήματα θα μεταβούν στο Ηράκλειο για να ολοκληρωθούν κάποιες απαραίτητες εργασίες και διατυπώσεις και άμεσα θα διατεθούν στους κατά τόπους τομείς.

Επίσης έκανε γνωστό πως το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται και τέσσερα τετρακίνητα ασθενοφόρα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις δύσβατες περιοχές του νησιού, καθώς και δύο οχήματα μικρού όγκου.

Τέλος ο κ. Κιοπές ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, την διεύθυνση του ΕΚΑΒ, την ΑΝΕΚ για την μεταφορά των οχημάτων αλλά και το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την προσφορά των νέων μονάδων.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.