Υγεία

Εγκαίνια σήμερα για την τρίτη Τοπική Μονάδα Υγείας στην Κρήτη

Εγκαίνια σήμερα για την τρίτη Τοπική Μονάδα Υγείας στην Κρήτη

A-
A+
27/01/2018 | 13:57

Τα εγκαίνια της τρίτης ΤΟΜΥ σε επίπεδο Κρήτης πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Δήμο Μαλεβιζίου, παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Η νέα Τοπική Μονάδα Υγείας είναι πλήρως στελεχωμένη με γιατρούς, νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας, κοινωνικό λειτουργό και διοικητικό προσωπικό, και άρτια εξοπλισμένη σύμφωνα με τους ιθύνοντες.

Η ΤΟΜΥ θα λειτουργεί από τις 07.00 έως τις 22.00 και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες είναι εντελώς δωρεάν ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους κατάσταση.

Η συγκεκριμένη ΤΟ.Μ.Υ αποτελεί και μια καλή πρακτική συνέργειας καθώς η συμβολή του Δήμου, σε θέματα τεχνικής υποστήριξης και άλλα,  υπήρξε ουσιαστική.

Η έναρξη λειτουργίας και αυτής της μονάδας ενισχύει ακόμα περισσότερο την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υψηλού επιπέδου, όπως  σχεδιάστηκε και υλοποιείται από  το Υπουργείο Υγείας , για την ουσιαστική αντιμετώπιση  μιας από της μεγαλύτερες παθογένειες του ΕΣΥ, που ήταν η απουσία δομών Πρωτοβάθμιας κυρίως στα Αστικά κέντρα και κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών για αποτελεσματική, δωρεάν, αξιοπρεπή και κυρίως ανθρωποκεντρική παροχή Υπηρεσιών Υγείας.

cretapost